مجموعه مولد بر اساس بار الکتریکی که برای آنها درعرضه در نظر گرفته شده، تمام ویژگیهای بارهای الکتریکی (kWe, KVA, VAR و محتواهای هارمونیک شامل جریانهای شروعی (عموماً از موتور) و بارهای غیر خطی را شامل میشود. وظیفه مورد انتظار بهطور مثال امور اورژانسی، تواندهی پیوسته یا اولیه (پرایم)، به خوبی شرایط محیطی مانند ارتفاع، دما و تنظیم مقررات گازهای گلخانهای باید مد نظر قرار گیرد. بسیاری از تولیدکنندگان ژنراتورهای بزرگتر، مجموعهای از نرمافزار را ارائه خواهند داد که محاسبههای اندازه پیچیده را به سادگی با خواندن شرایط سایت و ویژگیهای بار الکتریکی متصل انجام خواهند داد.
ایستگاههای توان – حالت «جزیره» الکتریکی(Iland)
یک یا چند دیزل ژنراتوری که بدون اتصال به شبکه برق عمل میکند در اصطلاح در وضعیت جزیره عمل میکنند که ویژگیهای چند ژنراتور موازی که مزایای استفاده از افزونگی و بهرهوری بهتر در بارهای جزئی را دارند، فراهم میکند. این پلنت، ژنراتور را به صورت آنلاین قرار میدهد و غیرفعال کردن بستگی به سیستم و زمان معین دارد.
یک نیروگاه جزیرهای در نظر گرفته شده برای منبع توان اصلی، یک اجتماع مجزا (“توان اصلی”) غالباً دارای حداقل سه ژنراتور دیزل خواهد بود، که از هر دوی آنها انتظار میرود که بتوانند بار مورد نیاز را حمل کنند. گروهها تا ۲۰ غیرمعمول نیست. ژنراتورها میتوانند از طریق پردازش همزمان به صورت الکتریکی بهم متصل شوند. این همزمانی شامل جور کردن ولتاژ، فرکانس و فاز قبل از اتصال ژنراتور به سیستم است. از دست رفتن همزمانی پیش از اتصال میتواند باعث یک اتصال کوتاه جریان بالا یا ساییدگی و پاره گی در ژنراتور یا تابلواش شود. فرایند همزمانسازی میتواند به صورت خودکار به وسیلهٔ یک ماژول سنکرون ساز خودکار انجام گیرد. همزمانساز خودکار ولتاژ، فرکانس و پارامترهای فاز و ولتاژهای باسبار زمانیکه سرعت توسط موتور فرماندار یا ECM (ماژول موتور کنترل) تنظیم میشود را از ژنراتور میخواند.
بار میتواند بین ژنراتورهای در حال فعالیت موازی از طریق تقسیم بار سهیم شود. تقسیم بار میتواند با استفاده از کنترل افت سرعت به وسیلهٔ فرکانس در ژنراتور کنترل شود، در حالی که بهطور مداوم کنترل سوخت موتور برای تغییر بار تنظیم میشود و از منابع قدرت باقی ماندهاست.
یک دیزل ژنراتور بار بیشتری میگیرد هنگامی که سوخت تأمینی برای احتراق در سیستم افزایش مییابد و بار رها خواهد شد اگر سوخت تأمینی کاهش یابد.
علاوه بر وظایف شناخته شده مانند تأمین توان پس از قطع شبکه، دیزل ژنراتورها بهطور معمول شبکههای قدرت اصلی در سراسر جهان را به دو راه مجزا پشتیبانی میکنند.
انتهای برش(peak lopping)
تعرفههای برق در ساعات اوج مصرف در بسیاری از نواحی افراد را به استفاده از دیزلها تشویق میسازد تا به زمان تقاضای ماکزیمم غلبه شود. در اروپا عموماً بعدازظهر روزهای زمستان، زمان اوج محسوب میشود هنگامیکه مردم به خانه بازگشته و چراغها روشن است و پخت و پز در حال انجام است، حدود ۵:۳۰ تا ۷ بعد از ظهر، در حالی که در ایالت متحده آمریکا اغلب در تابستانها و در مواجهه با بار (سنگینی) شرایط هوایی، زمان اوج رخ میدهد.
پشتیبانی شبکه
دیزل ژنراتورهای آماده به انجام کار اضطراری و نیروگاههای آبی به عنوان عملکرد ثانویه، استفاده گستردهای برای محافظت از شبکههای ملی مختلف در هر زمان و به دلایل مختلف در آمریکا و انگلستان دارند. بهطور مثال در انگلستان تعداد ۰٫۵ GWe از دیزلها بهطور منظم استفاده میشوند تا از شبکه ملی حمایت کنند که پیک بار آن ۶۰ GW است. اینها در مجموعهای با سایزی معادل با ۲۰۰kw تا ۲MW قرار گرفتهاند. این حالت همیشه زمانی اتفاق میافتد که به عنوان مثال ظرفیت زیادی از نیروگاه حدود ۶۶۰ مگاوات بهطور ناگهانی از دست برود یا یک جهش ناخواسته ناگهانی در میزان توان باعث فرسایش ذخیره شده طبیعی در حال چرخش شود. این مسئله برای هر دو بخش مفید است. دیزلها برای دلایل دیگری نیز خریداری شدهاند، اما باید برای حصول اطمینان بهطور کامل آزمایش شود. شبکه موازی شده، سادهترین راه جهت انجام این عمل است. این روش عملکردی است که عموماً به وسیلهٔ یک بخش سومی که عملکرد ژنراتور را مدیریت میکند و با اپراتور سیستم ارتباط برقرار میکند، انجام میگیرد.
به این روش شبکههای ملی بریتانیا با توان ۲ گیگاوات از نیروگاهی که بالاتر است و به همان سرعت دو دقیقه در برخی موارد به صورت موازی عمل میکند، تماس میگیرد. این مورد بسیار سریع تر نسبت به بار پایه توان است که میتواند ۱۲ ساعت از سرما بگیرد و سریعتر از توربین گازی است که میتواند زمان زیادی را مصرف کند.
سوختی که برای دیزل ژنراتور استفاده میشود سوختی که در آزمایشها تست شدهاست. سیستم مشابهای که در فرانسه عمل میکندEJP، تعرفههای بخصوص ماکزیمم شبکه، در حداقل ۵ گیگاوات مجموعه دیزل ژنراتور تجهیز میشود تا در دسترس باشد. کار اولیه دیزلها توان دادن به شبکه است. در طی عملکرد نرمال در همزمان سازی با شبکه نیروگاهی برق با پنج درصد افت سرعت کنترل اداره شدهاند. این به این معنی است که تمام سرعت بار ۱۰۰٪ است و هیچ سرعت باری ۱۰۵٪ نیست و این نیازمند عملکرد پایدار شبکه است بدون جستجو و فقدان نیروگاههای برق. عموماً تغییرات سرعت، کمترین است. تنظیمات خروجی توان با افزایش کم خیز منحنی به وسیلهٔ افزایش فشار فنر بر روی یک گاورنر سانتریفوژ ایجاد شدهاست. عموماً این یک نیاز پایه سیستم برای همه نیروگاهها است زیرا نیروگاههای جدیدی و قدیمی در پاسخ به تغییرات لحظهای در فرکانس بدون وابستگی به ارتباطات خارجی، بایستی سازگار باشند.
مشخصات ساخت اتاق ژنراتور چگونه است؟
1. فاصله رادیاتور تا پنجره تهویه 1 متر و ابعاد پنجره 50% بزرگتر از ابعاد رادیاتور باشد. جهت جلوگیری از برگشت و پخش جریان هوای گرم دمنده به داخل اتاق ،فاصله بین رادیاتور و پنجره داکت و یا برزنت نصب شود.
2. در قسمت دیوار پشت فونداسیون (سمت ژنراتور) می بایستی پنجره به ابعاد حداقل رادیاتور تعبیه شود و فیلتر هوا و یا دمپر در آن تعبیه گردد.
3. چند پروانه دمنده و ضد جرقه در دیوار سمت مکش ژنراتور جهت تنفس بهتر تعبیه شود . اگر چند ست ژنراتور در اتاق قرار دارد بهتر است به ازای هر ست یک پروانه تعبیه شود.
4. بهتر است برای تهویه بهتر یک یا چند پروانه مکش به بیرون بر روی دیوار سمت رادیاتور نصب گردد.
5. اگزوز به حالت افقی و از بالای دریچه سمت رادیاتور( پنجره تهویه) خارج شود تا با باد پروانه رادیاتور، دود به راحتی خارج شود و از ورود مجدد دود اگزوز به داخل اتاق جلوگیری شود. اگزوزها با فاصله مناسبی از بالای ژنراتور عبور نماید و به طور محکم به سقف مهار شوند به طوری که به آکاردئونی آنها فشار وارد نشود. بهتر است لوله های اگزوز با عایق حرارتی مناسب پوشانده شوند.
6. سقف موتورخانه می بایستی حداقل به ارتفاع 350 سانتی متر باشد.
7. کف موتور خانه و کف کانالهای داکت برق کف شور در نظر گرفته شود.
8. فاصله فونداسیون تا دیوار نباید کمتر از عرض فونداسیون باشد.
9. عرض فوندانسیون از هر طرف به اندازه 30 سانتی متر بیشتر از ابعاد شاسی ژنراتور باشد.
10. فاصله ژنراتور تا دیوار حداقل 1 متر در نظر گرفته شود.
11. ارتفاع فوندانسیون حداقل به اندازه 15 سانتی متر از کف تمام شده اتاق بالاتر باشد.
12. برای انجام تعمیرات و یا سرویس در صورت امکان در مرکز فونداسیون بصورت طولی جرثقیل سقفی در نظر گرفته شود.
13. کانالی برای عبور لوله های سوخت ، تخلیه آب و تخلیه روغن موتور به بیرون اتاق در نظر گرفته شود و روی آنها با توری سیمی مسدود گردد.
14. درب ورودی موتورخانه بصورت گاراژی کشویی و یا حتی الامکان به گونه ای باشد که عملیات نصب به سهولت صورت پذیرد.
15. لوازم اطفاء حریق از جمله کپسول آتش نشانی مخصوص لوازم الکتریکی و سطل شن به اندازه کافی در نظر گرفته شود. و یک ست در دورن و یک ست در خارج از اتاق در محل مناسب نصب گردد.
16. سیستم ارتینگ مناسب و با مقاومت 2 اهم (2Ω) طراحی و نصب شود.
17. در زمان احداث اتاق ژنراتور جهت وزش باد در نظر گرفته شود به طوریکه تهویه اتاق به راحتی انجام گردد. بهتر است جهت وزش باد هم جهت با مسیر باد رادیاتور باشد.
18. کانال کابل از طرف ژنراتور به تابلو به ابعاد عرض 30 سانتیمتر و عمق 40 سانتیمتر باشد و روی کانال یا توری فلزی محکم مسدود شود.
19. تابلو برق می بایستی 25 سانتیمتر بالاتر از کف موتور خانه وحداقل 5.0 از دیوارهای مجاور نصب گردد.
20. پریز برق ارت دار – روشنایی کافی – یکعدد شیر آب برای فضای داخل موتور خانه در نظر گرفته شود.
21. بخارکش روغن دیزل با لوله به جلوی رادیاتور منتقل شود.
دیدگاهتان را بنویسید